Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Konačno sanacija puta preko Mramorskog brda

rssBookmark and Share

Niš 12.06.2018. Južna Srbija Info

Danas je počela sanacija puta Niš-Merošina preko Mramorskog brda, u delu kroz samo selo Mramor, gde je zbog klizišta kolovoz i pretrpeo najveća oštećenja.

Konačno sanacija puta preko Mramorskog brda

Pored presvlačenja kolovoza novim slojem asfalta koji će popuniti ulegnuća i ispupčenja nastala zbog pomeranja tla, radi se i na čišćenju i osposobljavanju kanala za odvod atmosferskih voda sa obe strane puta.

Gradilište su obišli Gradski većnik Miloš Milošević i direktor Direkcije za izgradnju grada Nebojša Lović, koji su istakli da je sanacija bila neophodna jer je stepen oštećenja puta takav da ugrožava bezbedno odvijanje saobraćaja.

Prema rečima direktora Lovića dodatni problem je predstavljalo to što su oba kanala za odvod kišnice bila potpuno zapuštena i van funkcije, tako da se voda sa brda slivala putem i dodatno potkopavala kolovoz.

Zbog radova, saobraćaj se na ovoj deonici odvija usporeno, uz naizmenično propuštanje vozila iz jednog, odnosno drugog smera, pa je zato neophodan i pojačan oprez vozača.

Direktor Lović kaže da će asfaltiranje početi odmah po završetku čišćenja odvodnih kanala, i da će posao biti završen u najkraćem mogućem roku, kako bi se odvijanje saobraćaja na ovoj deonici što pre normalizovalo.

Komentara: 1


#   Niš   saobraćaj   Merošina   Mramor   sanacija   Gradski većnik   Nebojša Lović   Miloš Milošević
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-)

    Zoran, 13.06.2018.:
    Da li je ovo isti onaj Mramor u kome ja zivim? Verovatno nije (iako su mi slike veoma poznate) jer u Mramoru u kome ja zivim nema nikakvih radova. Jesu pre dva dana par sati nesto kopali, popunili par rupa koje je napravio Naisus popravljajuci vodovodne cevi, ali to je daleko od sanacije puta. Verovatno se ceka da neko nastrada pa da se nesto uradi po pitanju sanacije. Ili cekaju jos jednu jacu kisu kako bi put postao neprohodan. Pa cemo onda u grad zaobilazno, autoputem. A mozda je i bolje tako, bar necemo lomiti auta vozeci po onim rupama i dzombama. Ovo je lako proveriti - nije daleko od grada, dodjite pa vidite o cemu se radi. Ali uzmite neku kantu od auta jer cete novi polomiti, kao i mi koji svakodnevno vise puta tu prolazimo, nase.


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima