Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Opštinarima smanjenje plata

rssBookmark and Share

Kuršumlija 16.05.2013. Autor: M.M.

Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić koji je za "mazdu 6" iz budžeta opštine izdvojio čak 25.800 evra najavio je rigorozne mere štednje u opštinskoj upravi.

Opštinarima smanjenje plata

Vidić kaže da se to prvenstveno odnosi na plate funkcionera, visokostručnih kadrova, te ostalih činovnika sa natprosečnim mesečnim primanjima. U istom paketu štednje biće korišćenje službenih automobila, telefona, hrane i pića o trošku Opštine.

- Zaposlenima u opštinskoj upravi od narednog meseca biće smanjene plate za deset odsto, a funkcionerima 20% , Kazao je Vidić.

Službena vozila se umesto na opštinskom parking, nalaze kod kuće opštinskih funkcionera i privilegovanih službenika, a da li će se sa takvom praksom prekinuti odgovor nismo uspeli da dobijemo.

Podsetimo, Radoljub Vidić prvi čovek opštine Kuršumlija koja spada u najsiromašnije i najnerazvijenije opštine sa najvećim brojem socijalno ugroženih građana koji žive na ivici egzistencije o trošku opštine kupio je krajem Marta ove godine novi automobil "mazdu 6" od čak 25.800 evra.

Opština Kuršumlija kako saznaje Južna Srbija u svom voznom parku ima najmanje šest službenih vozila.


#   Kuršumlija   Južna Srbija region   Radoljub Vidić   socijalno ugroženi   opština Kuršumlija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima