Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kuršumlija: SPS ušao u lokalnu vlast

rssBookmark and Share

Kuršumlija 24.12.2012. Autor: Agencija TANJUG

Na današnjoj sednici Skupštine opštine Kuršumlija Rajko Nikolić iz Socijalističke partije Srbije izabran je za zamenika predsednika opštine, čime je ozvaničen ulazak SPS u vladajuću koaliciju u Kuršumliji.

Kuršumlija: SPS ušao u lokalnu vlast
Vladajuća većina, kojoj se danas pridružio i SPS, odbila je predlog opozicionih odbornika Demokratske stranke i Ujedinjenih regiona Srbije da se dodeli jednokratna pomoć socijalno ugroženim kategorijama stanovništva i radnicima propalih preduzeća.

Sednici je prisustvovalo i stotinjak građana koje je opozicija pozvala da podrže njihov predlog za povećanje sredstva za cocijalna davanja. Novu vladajuću većinu u Kuršumliji sada čine SNS, DSS, SPS i NS, dok su u opoziciji DS i URS.

Nakon sednice, članovi opozicionih partija Velislav Milosavljević i Siniša Vacev otpočeli su štrajk glađu u sali Skupštine opštine, tvrdeći da su nepravedno otpušteni s posla i da ima je ugrožena egzistencija.

Oni su rekli da su otkaze dobili zato što su članovi opozicionih stranaka, što je predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić u izjavi Tanjugu demantovao.

Sa Milosavljevićem i Vacevom u sali SO, kako je rečeno, ostali su i odbornici opozicije iz DS-a i URS-a.


#   Kuršumlija   SPS   Radoljub Vidić   socijalno ugroženi   predsednik opštine   štrajk glađu
@socijalisti @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima