Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nekom dve, nekom tri funkcije

rssBookmark and Share

Niš 16.09.2010. Izvor: Južne vesti

Vlada Srbije imenovala je Mileta Ilića za predsednika Upravnog odbora Instituta za uporedno pravo, čime se našao na čak tri javne funkcije.

Nekom dve, nekom tri funkcije

Ilić, koji se nalazi na čelu Okružnog odbora SPS u Nišu, narodni je poslanik ove partije i predsednik Skupštine grada Niša.

U Agenciji za borbu protiv korupcije Ilić rečeno nam je da obavljanjem poslaničke i funkcije u Skupštini grada nije u sukobu interesa.

Prema podacima koje je početkom godine dostavio Agenciji za borbu protiv korupcije, ne računajući najnoviju funkciju, Ilić iz javnih finansija mesečno zarađuje nešto manje od 200.000 dinara. Kao poslanik prima paušal od 30.000, u Skupštini grada prima "funkcionalni dodatak" od 36.000 i još 6.000 dinara kao odbornik, dok 117.000 dinara mesečno zarađuje kao profesor Učiteljskog fakulteta.

Duple funkcije

Na više funkcija iz Niša nalazi se još nekoliko visokih gradskih funkcionera.

Dr Žarko Ranković šef je odborničke grupe SPS u Skupštini gradske opštine Medijana i istovremeno Gradski većnik.

Miroslav Đorđević odbornik je G17 plus u Skupštini gradske opštine Palilula i takođe Gradski većnik.

Iako je stav Agencije za borbu protiv korupcije da su pomenuta dvojica funkcionera u sukobu interesa, najnovijim izmenama zakona, na koje je Agencija uložila žalbu Ustavnom sudu, omogućeno im je da ostanu na funkcijama do isteka mandata jer su se u u trenutku stupanja zakona na snagu našli na tim pozicijama.

Ipak, Zoran Marković, odbornik G17 plus u Skupštini gradske opštine Pantelej od pre par meseci je i odbornik u Skupštini grada Niša. U Agenciji za borbu protiv korupcije potvrdili su nam da je reč o sukobu interesa, a s obzirom da je Marković za gradskog odbornika izabran nakon stupanja na snagu zakona, na njega se ne odnose odredbe izmena koje omogućavaju da se funkcija zadrži.

Markovićev komentar nismo uspeli da dobijemo.

 

Komentara: 0


#   Niš   Mile Ilić   Žarko Ranković   Miroslav Đorđević   Zoran Marković   Pantelej   Gradski većnik   duple funkcije   gradske opštine
@


 


[ Dodaj komentar ]