Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ni Perišić, ni Džunić ni Bulatović, već mogućnost prinudne uprave u Nišu?

rssBookmark and Share

22.06.2016. Z.S. Južna Srbija Info

Niška javnost i mediji spekulišu ovih dana ko će biti kandidat za gradonačelnika, podrazumevano iz redova Srpske napredne stranke.
Iz Beograda nezvanično stiže vest kao krajnja mogućnost, a to je prinuda uprava u gradu?

Foto: Južna Srbija (ni.rs, centralmedia.rs, NTV)
Foto: Južna Srbija (ni.rs, centralmedia.rs, NTV)

Uzavrelo leto i politička scena u Nišu, u gradu gde još uvek nije održana konstituivna sednica SG koja se predviđa i dalje nezvanično, za 29. jun, kao krajnji termin u zakonskom roku.

Od samog dolaska na vlast još 2012. među funkcionerima Srpske napredne stranke u Nišu postoji određena konkurencija, pa i povremeno neprijateljstvo, sve zarad još boljih, kako političkih funkcija, tako i rukovodećih mesta u javnim preduzećima i javnom sektoru i ono pojedincima najbitnije, prikazivanje u najboljem svetlu kod Aleksandra Vučića..

Ovih dana, mnogi samozvani analitičari i takozvani poznavaoci političkih prilika, spekulišu ko bi mogao da bude kandidat za gradončelnika iz redova najbrojnije stranke.

Među mogućim kandidatima za to mesto, pominje se dosadašnji gradonačelnik Zoran Perišić, zatim Darko Bulatović, direktor Elektrodistribucije (Jugoistok) i advokat Boban Džunić,  dosadašnji predsednik GO Palilula, koji je čak vrato mandat na sednici Opštine Palilula, radi odborničkog mandata u gradskom parlamentu. 

Juče su mediji objavili da je mogući kandidat za predsednika GO SNS-a, Zvezdan Milovanović, suvlasnik KCN (Kopernikus)?

Niko od pomeutih, nije potvrdio ove spekulacije, ali ni demantovao iste.

Poznato je, da je bivši ministar odbrane Bratislav Gašić u više navrata dolazio u Niš, kao čovek od poverenja Aleksandra Vučića, da smiri strasti među niškim naprednjacima, ali bez uspeha.

Bivši predsednik GO SNS i gradonačelnik Niša Zoran Perišić, pokušao je takođe u više navrata javnosti da prikaže harmoniju među naprednjacima, komentarišući ispade pojedinaca, kao normalan politički pluralizam?

Naš izvor iz vrha Srpske napredne stranke u Beogradu, kaže da je i sam Vučić više puta bio u iskušenju da "počisti" situaciju u Nišu, što potvrđuje i njegova kritika i obraćanje na predizbornom mitingu u hali Čair, kada je u vrlo strogom maniru isprepadao funkcionere te stranke u Nišu.

Kobinatorika i lobiranje u ovom trenutku sigurno je uzavrela, i na najvišem nivou. Ko će biti gradonačelnik, ko direktor Kliničkog centra u Nišu, ko direktor Elektrodistribucije, za sada se ne zna.

Nišlijma ostaje da sačekaju ishod ove situacije, nakon konstituivne sednice Skupštine grada Niša i odluke vrha SNS-a..


#   Bratislav Gašić   SNS   gradonačelnik   Zoran Perišić   Darko Bulatović   Boban Džunić   izbori 2016   Zvezdan Milovanović
@sns_srbija @ProfdrPerisic @DarkoBulatovic_ @DzunicBoban @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima