Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Umesto izbora, niške demokrate peticijom "produžavaju" mandat predsedniku GrO: Stanković demanatuje?!

rssBookmark and Share

Niš 06.04.2019. Z.S. Južna Srbija Info

U Nišu se nezvanično dogodio, do sada još neviđen i krajnje neuobičajen na našoj političkoj sceni, pogotovo za Demokratsku stranku, način "izbora" predsednika Gradskog odbora te stranke.

Foto: DS Niš arhiva
Foto: DS Niš arhiva

Miodragu Stankoviću peticijom produžavaju istekli mandat. Prvi čovek niških demokrata demantuje!

Kako je Stankoviću mandat na čelu Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu, istekao 28. marta, a pritom unutarstranački izbori još uvek nisu raspisani, njegove partijske pristalice su podržale ideju da mu se peticijom produži vođstvo u stranci?

Podršku Stankoviću dalo je 20, od 26 članova GrO DS-a, potvrđuju pojedini članovi najvišeg tela stranke u Nišu.

Ovi navodi još više začuđuju dobre poznavaoce političkih prilika u Nišu, pre svega, zbog činjenice da su se upravo demokrate "hvalile" činjenicom da je kod "njih sve čisto", transparentno i demokratski.

Naši izvori dodaju, da među niškim demokratama vlada određeno neslaganje, pre svega u načinu uključivanja u građanske proteste, kao i o ulasku u Savez za Srbiju, kada je po njima, Demokratska stranka izgubila svoj idenetitet.

Njihove navode, potkrepljuje činjenica, da je na protestima u Nišu sve manji broj građana, koji i pored imaginarnog "Sporazuma sa narodom", "ne prepoznaju" jasnu političku ideju, osim zahteva za smenu aktuelnog rukovodstva Srbije i Niša.

U kratkom odgovoru autoru teksta, Stanković kaže, da navodi nisu tači, i da će mediji uskoru dobiti zvanično saopštenje.

Komentara: 0


#   Niš   DS   politika   Miodrag Stanković   8. mart   unutarstranački izbori   Savez za Srbiju
@demokrate @Mikica_S @SavezZaSRB @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima