Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Goran Mladenović, Predsednik Opštine Vladičin Han

rssBookmark and Share

Vladičin Han 15.10.2013. Izvor: Vranjske (Zorica Aleksić)

Uoči aktualnih političkih promena u opštini Vladičin Han, prenosimo deo intervjua sa Goranom Mladenovićem, urađenim 10. oktobra

Goran Mladenović, Predsednik Opštine Vladičin Han

Svi koji su zaposleni kao izabrana ili postavljena lica moraju da opravdaju poverenje i zarade svoju platu. Svi mi skupa moramo da ispunimo očekivanja građana. Na kraju ću ja, kao prvi čovek opštine biti odgovoran za sve ono loše što se bude dešavalo, ako se desi u lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima. Ja sam javno i čiste savesti pred građanima, sve pozvao da budemo racionalni. Narod neka ceni i sudi o njihovim prozivkama i neka vidi ko je za narod a ko za sebe i svoj džep

- Zbog prevelikih i nimalo jednostavnih obaveza nemam vremena za strančarenje, politikanstvo i namirivanje partijskih obaveza, ma čije one bile - ovako počinje razgovor predsednik opštine Vladičin Han u kojoj i dalje vlada prava "politička karaveštica" kako nam reče jedan od funkcionera, koju doduše, u poslednje vreme, mnogi akteri političke scene poriču, ali se ona oseća ako ni po čemu ono po tome što je sve manje onih koji bi da javno govore o onome što će se dešavati na sednici Skupštine opštine koja je zakazana za subotu 12. oktobar.

Gospodine predsedniče, kakva je atmosvera u koaliciji i kako komentarišete javne prozivke nekih od partnera koji su u prošlom broju kritikovali vaše predloge mera ušteda?

Promene koje želim da sprovedem izazvale su totalno pogrešne reakcije kod njih, ali to nema veze sa koalicijom. To ima veze sa napretkom, odgovornošću i shvatanjem mojih motiva. Promene se ne tiču ni jedne političke partije i one imaju svoje ime i jasne razloge. Svi koji su zaposleni kao izabrana ili postavljena lica moraju da opravdaju poverenje i zarade svoju platu. Svi mi skupa dužni smo da ispunimo očekivanja gradjana. Na kraju ću ja, kao prvi čovek opštine, biti odgovoran za sve ono loše što se bude dešavalo, ako se desi u lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima. Ja sam javno i čiste savesti pred gradjanima sve pozvao da budemo racionalni. Narod neka ceni i sudi o njihovim prozivkama i neka vidi ko je za narod a ko za sebe i svoj džep.

Da li se redovno sastajete sa članovima koalicije?

- Ne, ali isključivo zbog prevelikih obaveza.

Kako su reagovali direktori na vaš zahtev za smanjenje plata?

- O tome su se izjasnili UO svih javnih preduzeća i budžetskih ustanova i na osnovu odluka koje sam dobio, vidi se žestok otpor. Ni na jednom UO nije usvojena odluka o smanjenju zarade. Neki se pozivaju na to da čekaju odluke drugih UO, drugi smatraju da direktori ne treba da imaju manje plate a neki se pozivaju na razne uredbe i republičke koeficijente. To samo govori o nesolidarnosti i netoleranciji.

Kakvo je stanje u budžetu opštine Vladičin Han danas?

- Odlično. Na računu danas imamo 38 miliona dinara, očekujemo povraćaj nekih projektnih sredstava iz i sve obaveze uredno i na vreme izmirujemo.

Šta je značila podrška dela opozicije na poslednjoj sednici SO vašim predlozima za ukidanje nekih opštinskih Fondova?

- To samo znači ozbiljnost i zrelost opozicije kao i rešenost da podrže pozitivne promene u Hanu. Računam na to i ubuduće, ali ne mislim samo na opoziciju, već na sve odbornike. Jedini i naš glavni posao je raditi za dobro građana i mislim da je to najispravniji motiv za bavljenje politikom.

Da li je istina da pregovarate sa nekim strankama iz opozicije o mogućnostima pravljenja nove koalicione većine u Skupštini?

- Ne. Ne pregovaram, ja sa svima samo razgovaram oko ideja, ciljeva i opšteg dobra za našu malu varoš. Tražim za to zdravu sredinu i dobre sagovornike, ma iz koje političke stranke oni bili.

 

Komentara: 0


#   Vladičin Han   Goran Mladenović   predsednik   predsednik opštine   zarada   političke stranke
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima