Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Intervju sa Oljom Bećković (video)

Bookmark and Share

10.03.2016. insajder.net

Novinarski kodeks: „Novinar/urednik treba da izvesti javnost o pritiscima koji ugrožavaju slobodu informisanja i nezavisnost medija. Autocenzura se smatra kršenjem profesionalnih i etičkih normi.“

Intervju sa Oljom Bećković (video)

Utisak posle Utiska

Olja Bećković, i pored toga što tvrdi da je ukidanje emisije Utisak nedelje posledica cenzure, smatra da su za ovakvo stanje u medijima krivi najugledniji predstavnici novinarske profesije.

Olju Bećković smo pitali, između ostalog, kako je došlo do toga da novinari i političari budu „na ti“, ali i koje su zamke takvog odnosa. U razgovoru za Insajder.net Olja Bećković kaže da je njena nedavna izjava da je podržavala vlast DS-a stavljena u pogrešan kontekst jer se njeno političko opredeljenje nikada nije videlo u emisijama Utisak nedelje. Ona naglašava da se s političarima nikada nije družila privatno. Ponavlja da je premijer Srbije odgovoran za ukidanje Utiska nedelje  i da ne razume njegovu izjavu za Insajder. net. Podsetimo, Aleksandar Vučić nije želeo da govori o optužbama da je on odlučio da Utisak nedelje bude ukinut, uz konstataciju da ne prepričava privatne razgovore, kao i da je prava adresa za pitanja o ukidanju Utiska nedelje rukovodstvo TV B92. 

Insajder...

Portal Insajder.net otvorili smo temom o medijima „Rat za istinu“, kojom ćemo se baviti i u narednom periodu u rubrici "Insajder u izgradnji". To je rubrika u kojoj svakodnevno možete da pratite nove informacije o medijima, analize i intervjue...

Smatramo da je to jedno od najvažnijih pitanja za ovo društvo zato što nijedna vlast od 2000. godine do danas nije prihvatila ulogu medija kao kontrolora vlasti u interesu javnosti. Svako ko dođe na vlast pokušava na razne načine da od novinara i medija napravi poslušnike. Istovremeno, novinari ne samo da na to često pristaju, već i svakodnevno krše novinarski kodeks.

VIDEO INTREVJU SA OLjOM BEĆKOVIĆ

autor: insajder.net​

video...

Komentara: 0


#   Aleksandar Vučić   mediji   intervju   Olja Bećković   insajder portal
@avucic @Insajder_net @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}