Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Izložba "Diploma 2014"

rssBookmark and Share

Bulevar Zorana Đinđića 10.07.2014. Fakultet umetnosti

Fakultet umetnosti u Nišu organizuje izložbu Master studenata Odseka za primenjene umetnosti Fakulteta umetnosti pod nazivom "DIPLOMA 2014".

Izložba "Diploma 2014"

Svečano otvaranje izložbe održaće se u petak 11. jula 2014. sa početkom u 20 sati u Galeriji Niškog kulturnog centra (Bulevar Zorana Đinđića 37). Suorganizator izložbe je Niški kulturni centar.

Fakultet umetnosti u Nišu, Odsek za primenjene umetnosti, po treći put izlaže radove svojih studenata Master studija. Oni su rezultat njihovog uspešnog petogodišnjeg umetničko-istraživačkog rada tokom studija, putem kojih su razvili, svako prema svom senzibilitetu, individualno interesovanje za pojedine oblasti grafičkog dizajna, bile to grafičke komunikacije, plakat ili prostorna grafika.

Deset autora, diplomaca master studija, predstavilo se sa deset različitih tema, odabranih prema svojim umetničkim interesovanjima, aktuelnostima i prema svom senzibilitetu. Studenti Master studija Odseka za primenjene umetnosti FU u Nišu:

Mila Polić
Jelena Živković
Snežana Iličković
Jelisaveta Mitić
Jovana Nikolić
Aleksandar Stanojević
Aleksandra Kostić
Tamara Pančić
Mario Marković
Igor Trajković

"Pojedinci su u određenim oblastima postigli zavidne rezultate, što govori o stvaraocima sa već izgrađenim i jasnim stavovima o grafičkom dizajnu. Izlažući svoje radove i dobijajući nagrade na izložbama i konkursima u zemlji i inostranstvu, dokazuju da su na pravom putu u pravljenju svojih profesionalnih karijera. Takođe, promovišu i Fakultet umetnosti u Nišu. Nadamo se da će u tome istrajati, jer pred njima je nimalo lak put za koji su se opredelili i verujemo da će on biti ispunjen kreativnim i stvaralačkim radom koji će im pružati lično i profesionalno zadovoljstvo.

Zajedničko im je to da su prihvatili i usvojili kao moto da je dizajn aktivan odnos prema svetu, prilagođavajući ga i praveći ga prema svojim standardima. Dizajn je sukob između lepog i ružnog, reda i haosa. Pretvara i najapstraktnije ideje u nama razumljiv jezik. Grafički dizajneri balansiraju između sadržaja i forme, između toga šta saopštiti i kako to uraditi. Pretvaraju nevidljivo u vidljivo i stvaraju novu realnost, trudeći se da se svi osećamo prijatno u njoj.

U svakodnevnom životu ima mnogo prisutnih grafičkih poruka, koje utiču na nas i mimo naše volje, tako da mi nismo ni svesni togaa. Grafičke poruke koje su na ambalažama, novinama, plakatima i knjigama deluju podsvesno, podstiču da kupimo i ono što ne želimo. Neprimetno nam formiraju estetski, kulturni, kao i politički pogled na svet."

Deset autora, diplomaca master studija, predstavilo se sa deset različitih tema, odabranih prema svojim umetničkim interesovanjima, aktuelnostima i prema svom senzibilitetu. Izloženi radovi iz različitih oblasti grafičkog dizajna: grafičke identifikacije, ambalaža i plakat, govore nam o zrelim, multidisciplinarnim autorima koji su na veoma kvalitetan način, sa savremenim i modernim umetničkim pristupom, uspešno realizovali svoje zadatke primenjujući znanje stečeno tokom studija. U njihovim radovima vidi se ozbiljnost, kreativnost, aktuelnost i naglašena individualnost sa veoma visokim tehničkim znanjem.

 


#   Fakultet umetnosti   izložba   Ana Nikolić   studenti   Jovana Nikolić   Bulevar Zorana Đinđića   Aleksandra Kostić   Igor Trajković   Aleksandar Stanojević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima