Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Promocija knjige IZLAZ I DRUGE PRIČE

rssBookmark and Share

Niš 09.11.2023. Južna Srbija Info

Niški kulturni centar poziva na promociju knjige Dušana Stojmenovića IZLAZ I DRUGE PRIČE, u ponedeljak, 13. novembra 2023, u Maloj sali NKC-a, sa početkom u 18 sati.

Promocija knjige IZLAZ I DRUGE PRIČE

"Knjiga predstavlja zbirku od petnaest priča raznovrsnih po sadržaju, stilu i tematici. Ono što je prisutno skoro u svakoj priči je klasna borba, nerazumevanje među ljudima, strah, depresija, usamljenost, pitanje Boga, kao i pokušaj da se dođe do granične linije upoznavanja sebe i prevazilaženja fobija koje nas sustižu na svakodnevnom nivou - tako što ćemo u njih zaroniti što dublje."

Dušan Stojmenović, rođen je 1980. godine u Smederevskoj Palanci. Ubrzo se preselio u Prokuplje, gde je proveo dve godine. Od 1982. živi u Nišu gde je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je sociologiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Nišu, gde je par godina kasnije i masterirao na pedagogiji. Pisanjem se bavi već nekoliko godina. Objavio je nekoliko tekstova za portal Nova srpska politička misao. Priče objavljuje u časopisima TOK (Prokuplje), Bez Limita (Niš) i Autostoperski vodič kroz fantastiku (Beograd). Svoju prvu knjigu "Svedok svojih opomena" objavio je za Narodnu biblioteku "Rade Drainac" iz Prokuplja, dok je izdavač njegove druge knjige "Izlaz i druge priče"- "Presing".

Učestvuju:
DUŠAN PETROVIĆ, književni kritičar
DR NEBOJŠA MILIĆEVIĆ, psiholog umetnosti
DUŠAN STOJMENOVIĆ, autor
Moderator, Dragosava Mladenović, urednik Tribinskog programa NKC-a


#   Niš   knjiga   Niški kulturni centar
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima