Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Umetnost živi kroz stihove i priče

rssBookmark and Share

Prokuplje 04.02.2015. Južna Srbija Info

Najnoviji 51. broj časopisa „Tok“ biće predstavljen u Narodnoj biblioteci „Rade Drainac“ u sredu 11. februara.

Umetnost živi kroz stihove i priče

  -Posle svečarskog pedesetog broja „Toka“, ljubitelje pisane reči obradovaćemo i novim 51. brojem. Ono što je najvažnije istaći jeste to da istrajavamo. Još jedna teška godina i štednja u njoj, ali pisci ne štede reči, a umetnici boje, rekao je urednik „Toka“ Dragan Ognjanović, dodajući i to da, kakva god su vremena umetnost živi, pišu se stihovi, priče, romani, slikaju se slike i vajaju skulpture.

Čitaoci ovog časopisa već znaju šta u njemu mogu naći i pročitati, ali tema ovog broja, prema rečima Ognjanovića jeste Toplica i Topličani u Velikom ratu, gde će se naći neke do sada nepoznate činjenice o ovom značajnom događaju, ali i  stradanju i herojstvu topličkih ratnika.

Važno mesto i u ovom broju, posvećeno Drainčevim književnim susretima zauzima rubrika koja će vas upoznati sa ovogodišnjim dobitnikom nagrade „Drainac“ Milošem Jankovićem. U tekstovima Ganča Savova i Ivana Ivanovića moći ćete da pročitate  neke manje poznate činjenice o samom Draincu.

  Posebna pažnja posvećena je i piscima dobitnicima nagrade za najbolju knjigu topličkog pisca  2013/2014. godine Draganu Borisavljeviću i Ljubiši Krasiću.

Deo časopisa sadrži tekstove o likovnoj umetnosti, turizmu, ekologiji, psihologiji, ali i drugim oblastima iz svakodnevnog života. Ostale detalje ćete saznati ukoliko dođete na promociju sledeće nedelje. 


#   Prokuplje   Toplica reka   Ana Ivanović   Dragan Ognjanović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima