Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ove nedelje "pakleno", do 39 stepeni

rssBookmark and Share

Niš 21.06.2021. RTS, Južna Srbija Info

Meteorolog Nedeljko Todorović kaže za RTS da će narednih sedam do deset dana u Srbiji biti toplo, sa temperaturama do 39 stepeni. Te promene su, kaže, karakteristika naše klime. U Nišu do 38 stepeni.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Nedeljko Todorović je, gostujući u Jutarnjem programu, rekao da pre sedam dana maksimalna temperatura nije dostigla ni 20 stepeni, a sada je viša za skoro 15 stepeni.

Te promene su, kaže, karakteristika naše klime.

"Narednih sedam do 10 dana pravo letnje vreme, najtopliji dan biće četvrtak sa maksimalnom temperaturom između 35 i 38 stepeni, a na istoku i do 39", istakao je meteorolog.

Prema njegovim rečima, u petak i subotu doći će do blagog pada temperature. Prognozira se oko 32-33 stepena. Takvo vreme očekuje se i posle vikenda.

U pojedinim mestima danas se očekuju pljuskovi.

Pred nama toplo leto 

Prema rečima meteorologa, u julu će biti toplo letnje vreme. Čitavo leto će, kaže Todorović, biti toplije od proseka sa manje padavima.

"Ove godine, već u junu, imamo manjak padavina, u Beogradu je dosad pala trećina prosečne količine padavina, do kraja meseca je taj trend. Tako verovatno u julu. Pljuskovi imaju tu osobinu da za pola sata-sat negde padne i polumesečna i mesečna količina padavina", navodi Todorović.

Meteorolog savetuje građane da ne budu na suncu ceo dan i da se drže hladovine.


#   Niš   RHMZ   toplo   Sunce   tropsko
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima