Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dogovor Niša i Aleksinca: Privremeno do vode

rssBookmark and Share

Aleksinac 05.08.2015. Novosti

Dogovor Niša i Aleksinca posle trodnevnog prekida u snabdevanju tri naselja.
Problem nastao zatvaranjem glavnog ventila u komšijskom Vrelu

Sa sastanka u prostorijama GO Crveni Krst
Sa sastanka u prostorijama GO Crveni Krst

Dogovorom predstavnika grada Niša i susedne opštine Aleksinac, za sada je rešeno privremeno vodosnabdevanje tri sela na teritoriji gradske opštine Crveni Krst. Odmah se krenulo sa aktivnostima za dugoročno rešenje ovog višegodišnjeg gorućeg problema u selima Paligraca, Velepolje i Gornje Toponice.

Kako je objašnjeno na hitnom sastanku u prostorijama gradske opštine Crveni Krst, poslednji problem je nastao, kada su meštani sela Vrelo u ataru aleksinačke opštine, zatvorili glavni vodovodni ventil zbog čega su žitelji ovih niških naselja tri dana ostali bez vode.

Jednoglasno je odlučeno, da se kao kratkoročno rešenje voda odmah pusti niškim selima s obzirom na visoke temperature zbog čega može doći do humanitarne nesreće, dok je ekipa "Naisusa" dobila nalog da pod hitno osposobi pumpu na izvorištu u Vrelu, što je i učinjeno.

- Za dugoročno rešenje, koje podrazumeva fizičko odvajanje vodovoda na području dve opštine, počinje se prikupljanjem neophodne dokumentacije, kako bi se nakon toga užurbanim tempom krenulo sa svim ostalim neophodnim poslovima - kaže čelni čovek Crvenog krsta, Miroslav Milutinović.

Iz "Naisusa" su obećali, da će ekipe ovog preduzeća pružiti svu neophodnu stručnu pomoć u rešavanju problema.

- Saglasili smo se, da predstavnici opštine Aleksinac po hitnom postupku u dogovoru sa meštanima Vrelo, obezbede pristup svim objektima vodosistema u tom selu, kako bi naše stručne ekipe izvršile potrebne mere na cevododu i na sanaciji rezervoara i pumpi, čime bi se stvorili uslovi da taj sistem konačno profunkcioniše punim kapacitetom - kaže direktor "Naisus", Dejan Andrejević.

SASTANAK

NA sastanku su učestvovali predsednik Crvenog krsta Miroslav Milutinović, njegov aleksinački kolega Nenad Stanković, čelni ljudi niškog JKP "Naisusa" i aleksinačkog JKP "Vodovod i kanalizacija", te Direkcije za izgradnju grada Niša.

D. Stojanović


#   Aleksinac   voda   vodovod   Vrelo   Nenad Stanković   Crveni Krst gradska opština   Gornja Toponica   Paligrace   Vele Polje   vodosistem Vrelo   Dejan Andrejević   Miroslav Milutinović   Naissus JKP   bez vode   Vodovod i kanalizacija JP   gradske opštine
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima