Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Grad Niš formirao Savet za bezbednost

rssBookmark and Share

Niš 11.05.2023. Južna Srbija Info

Grad Niš formirao je Savet za bezbednost koji se sastoji od 25 članova predstavnika državnih i gradskih institucija na čelu sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski.

Grad Niš formirao Savet za bezbednost

Savet čine i lokalni Ombudsman grada Niša, predstavnici policije, BIA, ustanova socijalne zaštite, gradski većnici za obrazovanje i za vanredne situacije, predstavnici republičke i gradske prosvetne inspekcije, predstavnici Školske uprave u Nišu, Aktiva osnovnih i srednjih škola, Učeničkog parlamenta, predškolske ustanove kao i Saveta roditelja.

U okviru Saveta za bezbednost formirano je posebno Koordinaciono telo za smanjenje nasilja u osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Niša. Za pružanje besplatne psihosocijalne podrške i savetovanja svim građanima i građankama Niša, a posebno deci, roditeljima i zaposlenima u prosveti, od danas je pri Sigurnoj kući u Nišu, od 8 do 20 sati otvoren SOS telefon 063/233-85-90. U Domu zdravlja Niš radiće svakodnevno od 7 do 20 sati dva broja, za savetovanja i podršku deci školskog uzrasta 018/503-696 i deci predškolskog uzrasta 018/503-579.


#   Niš   Dragana Sotirovski   BIA   Ombudsman   Savet za bezbednost Niš
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima