Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gajili marihuanu u bašti za povrće

rssBookmark and Share

18.10.2012. Autor: T.Stevanović

Nakon dužeg operativnog rada u jedinstvenoj akciji MUP-a – „Morava“ pripadnici leskovačke policije je u ataru sela Slatina, desetak kilometara udaljene od Leskovca, pronašli zasad marihuane.

Gajili marihuanu u bašti za povrće

U toku dana 17 oktobra,tekuće godine, nakon pregleda slabo pristupačnog terena privatnog poseda na obali rečice, gde se nekad gajilo povrće, policija je pronašla lepo odnegovani zasad od 67 stabljika marihuane prosečne visine 2,5 do 3 metara.

Zatečena konoplja je posečena i zaplenjena na licu mesta i njena težina u sirovom stanju procenjuje se na oko 110 kilograma . Leskovačka policija je istog dana u Leskovcu, u toku pomenute akcije lišila slobode M.S. (31) iz Leskovca zbog postojanja osnova sumnje neovlašćene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih supstanci.

Na osnovu naredbe istražnog sudije Osnovnog suda u Leskovcu ovdašnja policija izvršila je pretres kuće okrivljenog M.S. i tom prilikom u pomoćnom objektu, u štali nadomak kuće ponašla manji putni ranac i dve plastične vrećice sa suvom marihuanom težine oko 130 grama kao i vagicu za njeno precizno merenje.

Pronađena droga je nakon oduzimanja veštačena u laboratoriiji Nacionalnog kriminalističkog centra u Nišu, gde je utvrđen visoki kvalite marihuane. Okrivljenim „proizvođačima“ marihuane istražni sudija Osnovnog suda u Leskovcu odredio je pritvor do mesec dana.


#   policija   istražni sudija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima