Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

UBILA GA BOMBA: Puzao 200 metara s raznetim rukama

rssBookmark and Share

Aleksinac 14.10.2013. Autor: Kurir

Goran Lazić (47) iz sela Subotinac poginuo je juče ujutro pod još nerazjašnjenim okolnostima u Aleksincu. Lazić je, verovatno nestručnim rukovanjem, aktivirao eksplozivnu napravu, koja mu je raznela ruke, pa je ubrzo umro zbog obilnog krvarenja. Nesrećni čovek se u trenutku tragedije nalazio u Ulici Stefana Nemanje, a uspeo je da dopuzi do dvesta metara udaljene Ulice Đura Salaja, gde je preminuo. Pretpostavlja se da je nameravao da stigne do bolnice, od koje ga je delilo još dvesta metara.

UBILA GA BOMBA: Puzao 200 metara s raznetim rukama

Nepoznati motive

Zasad se ne zna šta je Lazić nameravao s eksplozivnom napravom koja ga je usmrtila. Zasad je utvrđeno da je on dan ranije pravio priručnu bombu, te da mu je ona pukla tokom izrade, ali ga nije povredila. Zato se ne isključuje mogućnost da je eksplozivnu napravu namenio nekom s kim je bio u sukobu.

Na ovakav zaključak upućuje i činjenica da u Aleksinac nije došao svojim kolima, već ga je dovezla zasad nepoznata osoba.
Lazić je do pre dve godine živeo u Crnoj Gori, a onda se doselio u aleksinačko selo Subotinac, u kojem mu živi majka. Ona potvrđuje da je sin dan uoči tragedije pravio bombu.

Eksplozija u garaži

- Bio je u garaži kad sam čula da je nešto jako puklo. Istrčala sam i pitala ga: „Šta bi to, sine?“, ali mi je kazao da nije ništa. Nisam na njemu primetila ništa neuobičajeno, bio je nervozan, ali je uvek bio napet, to je posledica boravka na ratištu - priča Lazićeva majka Zora Stojanović. Lazićevo telo poslato je na obdukciju radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti.


Hteo nekog da zaplaši?

Tokom jučerašnjeg dana policija je pretražila Lazićevo vozilo i kuću u kojoj je živeo. Međutim, zasad nema potvrde da su nađene druge eksplozivne naprave. Kako saznajemo u policiji, postoji sumnja da je Lazić improvizovanom bombom hteo nekog da zaplaši, ali zasad nema informacija o kome je reč.


#   Aleksinac   policija   Subotinac
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima