Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uhapšen lekar, uzeo mito od pacijenta koji boluje od raka

rssBookmark and Share

24.08.2013. Autor: Telegraf

Jugoslav S. lekar specijalista niške Klinike za urologiju, uhapšen je zbog sumnje da je od teško bolesnog pacijenta tražio hiljadu evra, kako bi ga primio na lečenje. Rodbina bolesnika je o zahtevu za mito obavestila policiju, pa je lekar uhapšen čim je uzeo novac. Jugoslav je i ranije hapšen zbog primanja mita od pacijenata.

Uhapšen lekar, uzeo mito od pacijenta koji boluje od raka

Kako je za Telegraf potvrdila niška policija, osumnjičeni lekar je odbio da primi u bolnicu pacijenta dok mu nije dao novac.

- Radi se o čoveku sa karcinomom prostate u poodmakloj fazi koji je trebalo da bude hitno operisan. Medjutim, kada je došao u bolnicu, osumnjičeni je od njega tražio novac. Prvi put mu je isplaćeno sto evra, ali mu to nije bilo dovoljno već je tražio još, pa nas je pacijentova rodbina obavestila o zahtevu za mito – saznajemo iz istrage.

Oni su došli na Kliniku za urologiju, a mi smo bili ispred zgrade. Lekar je najpre zatražio da vidi pare, pre nego što je potpisao nalog za prijem na bolničko lečenje. Kada je pacijent primljen, njegova sestra nas je obavestila da je novac predat, mi smo ušli na Kliniku i kod osumnjičenog lekara našli hiljadu evra – kažu naši sagovornici iz policije.

Na Klinici za urologiju nisu iznenadjeni hapšenjem Jugoslava S.

- Svi smo to očekivali, jer se znalo da on bolesnicima naplaćuje lečenje. On je zaista vrhunski stručnjak, ali je užasno da se od ljudi koji ovde dolaze po pomoć, uzimaju pare. On je i ranije hapšen jer je od nekog čoveka koji je trebalo da ide u zatvor, uzeo novac i primio ga u bolnicu – kažu kolege uhapšenog lekara.

Iz niške policije najavljuju da se krenulo u opsežnu akciju suzbijanja korupcije u niškom zdravstvu.

- Biće proverena svaka klinika i svaki lekar, za koga se posumnja da je umešen u ovakve rabote. Imamo ozbiljnu nameru da stanemo na kraj ovakvim pojavama, pa pozivamo gradjane da prijave svakog lekara koji im zatraži novac – kažu u policiji.


#  
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima