Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vojska čisti sneg u zavejanim krajevima

rssBookmark and Share

Crna Trava 13.01.2012. Autor : S.Radović |

Trenutno je na čišćenju snega u zavejanim krajevima Srbije angažovano 17 pripadnika Vojske Srbije i devet inžinjerijskih mašina, na područjima opština Sjenica, Vranje, Crna Trava i Nova Varoš , rečeno je ''Južnoj Srbiji'' u Ministarstvu odbrane.

Do sada je u rejonima tih opština očišćeno više od 35 kilometara puta.

Vojska čisti sneg u zavejanim krajevima


 Nova Varoš

Juče, u toku predvečerja, u Novu Varoš pristigle su dve inžinjerijske mašine (jedan dozer i jedan ULT) sa dva pripadnika 2.brigade Kopnene vojske.

Inžinjerijske mašine su jutros rano počele sa čišćenjem, nakon sastanka sa predstavnicima Štaba za vanredne situacije, objasnio je komandir radne grupe u Novoj Varoši stariji vodnik prve klase Tomislav Jovanović.

„Jedna mašina nam je na pravcu selo Bukovik – selo Lepojeviće, koji je dug devet kilometara, a druga je u selu Jasenovo. Vreme nam za sada ide na ruku. Meštani nam puno pomažu, navode nas, jer se od snega putevi i ne vide. Daćemo sve od sebe da meštanima Nove Varoši što pre očistimo zavejane puteve», zaključio je vodnik Jovanović.

Sjenica

Pripadnici 2.brigade Kopnene vojske sa inžinjerijskim mašinama, među prvima su pritekli u pomoć stanovništvu opštine Sjenica i okolnih sela. Juče su angažovane još dve inžinjerijske mašine, tako da u trenutno u Sjenici puteve raščišćava devet pripadnika 2.brigade sa pet inžinjerijskih mašina.

U toku dana radna grupa je angažovana na raščišćavanju putnih pravaca u rejonima sela Štavalj, Brnjica, Žitniće, Raškoviće, Kamenica, Aliverovići i Međugora.

Do sada je u Sjenici očišćeno oko 25 kilometara puteva.

Vranje

Tri pripadnika 4.brigade Kopnene vojske su sa jednom inžinjerijskom mašinom (ULT) i jednim kamionom TAM 110, od 10. januara angažovani na čišćenju putnog pravca selo Korbevac – selo Kriva Feja – odmaralište Besna Kobila.

Ta inžinjerijska grupa radi zajedno sa inžinjerijskom mašinom iz civilnog sektora (dozer). Do sada je očišćeno oko pet kilometara puta.

Crna Trava

Tri pripadnika 3.brigade Kopnene vojske su sa jednom inžinjerijskom mašinom (dozer) i jednim terenskim motornim vozilom angažovani na čišćenju snega na teritoriji opštine Crna Trava. U toku dana raščišćeno je oko šest i po kilometara puta u naseljima Milčina, Bakalci i Rašine.

Komentara: 0


#   Crna Trava   Kriva Feja   vojska   Besna Kobila   Tomislav Jovanović   radna grupa
@


 


[ Dodaj komentar ]