Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mihajlovićeva: Mostovi u Srbiji su bezbedni i redovno se održavaju!

Bookmark and Share

21.08.2018. Južna Srbija Info

„Mostovi u Srbiji su bezbedni i sigurni za saobraćaj, redovno se održavaju i tu nema nikakve dileme“, izjavila je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović.

Foto: Nj.P. Južna Srbija
Foto: Nj.P. Južna Srbija

Ona je, za jutranji dnevnik TV Prva, izjavila da je zbog uznemirenosti javnosti događajem u Đenovi naložila vanredni inpekcijski nadzor mostova u Srbiji i dodala da to nije ni prvi ni poslednji vanredni nadzor.

„Putevi Srbije” i “Infrastruktura železnice” redovno održavaju sve mostove na prugama, auto-putevima i regionalnim putevima i svi mostovi su sigurni i bezbededni. Sada smo formirali posebne timove koji će najpre pregledati tri najfrekventnija mosta – Gazelu, Pančevački i most kod Beške. Oni su bezbedni, ali nije na odmet da proverimo još jednom“, rekla je ona.

Mihajlovićeva je ukazala i na samoprozvane eksperte koji prethodnih dana bez ikakvih proverenih informacija govore o nebezbednim mostovima.

„Važno je da građani znaju da se mostovi održavaju, da ih inspekcije redovno obilaze, to je naš posao“, rekla je Mihajlovićeva.

Komentara: 0


#   Putevi Srbije   Zorana Mihajlović   bezbednost   mostovi   sigurnost   Ministarstvo građevinarstva  
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima