Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mihajlovićeva: Nema razgovora o poskupljenju putarine!

Bookmark and Share

19.11.2018. Južna Srbija Info

"Odluku o povećanju cene putarina doneće Vlada Srbije, Ministarstvo finansija i resorno Ministarstvo saobraćaja. Nismo još uvek dobili zvaničan zahtev za povećanje putarina Puteva Srbije, o tome nije bilo razgovora i to neće biti tema do kraja godine. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nije ministarstvo Puteva Srbije, već Vlade Republike Srbije“, izjavila je ministrka Zorana Mihajlović.

Mihajlovićeva: Nema razgovora o poskupljenju putarine!

Ona je, gostujući u jutranjem dnevniku RTS-a, istakla i da će Vlada razmatrati uvođenje naplate putarina za teške kamione na magistralnim putevima.

„Dobili smo dosta pritužbi od meštana da teški kamioni, izbegavajući da plate putarinu na auto-putevima, voze regionalnim putevima i na taj način oštećuju puteve. Srbija nisu samo auto-putevi, već i regionalni putevi i moramo ih čuvati od oštećenja. Početkom naredne godine sprovešćemo reformu Puteva Srbije i nakon svih neophodnih analiza doneti odluku o uvođenju putarine na magistranim putevima jer moramo uzeti u obzir i kako će se to odraziti na ostale segmente naše ekonomije“, rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade apelovala je na vozače da voze bezbedno i da se pridržavaju propisa i najavila da će se od proleća meriti brzina vožnje duž auto-puta.

"Imamo veliko povećanje broja automobila kroz Srbiju, Koridor 10 je frekventan koridor i učinićemo sve da bude prohodan i bezbedan za vožnju. Moja poruka svim vozačima je da voze bezbedno i da se pridržavaju propisa“, rekla je Mihajlovićeva.

Komentara: 0


#   Putevi Srbije   putarina   Zorana Mihajlović   koridor 10   sednica Vlade   Ministarstvo građevinarstva
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima