Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Novi kućni red u vranjskim zgradama

rssBookmark and Share

Vranje 12.07.2017. Južna Srbija Info

Na sednici Gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik dr Slobodan Milenković, usvojen je Nacrt Odluke o kućnom redu u stambenim zgradama i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji grada Vranja.

Foto: Vice
Foto: Vice

Po rečima Zorice Jović, gradske većnice, reč je o usklađivanju sa Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada, a Nacrt Odluke, pored opštih pravila kućnog reda, sadrži nadzor i kaznene odredbe. Inspekcijski nadzor vršiće komunalna inspekcija.

Usvojena je i Odluka o izmeni Odluke o javnim parkiralištima, u delu visine kazne za određene prekršaje, koja će umesto 10.000 dinara, sada iznositi upola manje. U skladu sa tim usvojena je i Odluka o izmeni dopuni Odluke o komunalnom uređenju, i to u delu smanjenja kazne za zabranjeno parkiranje, zaustavljanje i kretanje na zelenim površinama, sa 10.000 na 5.000 dinara. Na ovaj način obavljeno je usklađivanje sa propisima o bezbednosti saobraćaja.

Većnici su se saglasili da se donese Odluka o pristupanju promeni Statuta grada Vranja i usvojili Odluku o izmeni Odluke o određivanju maksimalnog broja zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave za 2015. godinu, o čemu će se izjasniti i odbornici Skupštine grada. Kako je istakla Zorica Jović, maksimalan broj zaposlenih ostaje isti, a preraspoređivanje će biti obavljeno u Gradskoj opštini Vranjska Banja, gde će umesto 6 biti zaposleno 9, dok će u JP ,,Uprava Banja" od 18 zaposlenih ostati 15.


#   Vranje   Gradsko veće   Vranjska Banja   zgrade   Slobodan Milenković   komunalna inspekcija   kućni red
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima