Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Preminuo Zoran Jovanović, dugogodišnji generalni direktor “Niš-ekspresa”

rssBookmark and Share

Niš 03.08.2022. Niške vesti, Južna Srbija Info

Zoran Jovanović, generalni direktor “Niš-ekspresa” preminuo je juče, 2. avgusta, u svojoj 72. godini života. Pune 33 godine Jovanović je bio na čelu “Niš-ekspresa” gde je davne 1977. godine zasnovao svoj prvi radni odnos nakon diplomiranja na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu.

Preminuo Zoran Jovanović, dugogodišnji generalni direktor “Niš-ekspresa”

„Svojom energijom i odlučnošću po kojima je bio prepoznatljiv, uspeo je, uz podršku zaposlenih, da izgradi jednu od najuspešnijih i najvećih saobraćajnih firmi u zemlji. Pod rukovodstvom Zorana Jovanovića Niš-ekspres je razvio i razgranatu mrežu autobuskih linija širom Evrope.

Zoran Jovanović, ostaće upamćen kao vrhunski menadžer koji je “Niš-ekspres” ne samo očuvao, već i unapredio vizionarski donoseći presudne odluke i u vremenima ekonomskih sankcija, ratova i mnogih društvenih previranja.

Zlatna plaketa “Čovek -ključ uspeha”, Zlatna plaketa za rezultate rada i unapređenje privrede, Specijalna nagrada za vanredna dostignuća u privredi i Plaketa počasni građanin, samo su neka od priznanja dobijenih od državnih i strukovnih institucija i organizacija za tako posvećen rad.“, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Zoran Jovanović iza sebe je ostavio suprugu, dvojicu sinova i troje unučadi i svoju drugu porodicu – kolektiv Niš -ekspresa. Snažni temelji koje je on postavio Niš-ekspresu, osnova su na kojoj će se nizati novi poslovni uspesi ovog niškog i srpskog saobaćajnog preduzeća.

Sahrana Zorana Jovanovića biće obavljena u petak, 5. avgusta u 13,30 h na Novom niškom groblju.


#   Niš   Niš ekspres   Zoran Jovanović   In memoriam
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima