Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Gradina i Preševo rasterećeni, na Horgošu kolapsBurek od 200 kilograma, kao rekord na "Buregdžijadi"Izletište "Vidrište" dobija novi izgledSvake godine u Srbiji umre jedan manji grad (VIDEO)Mladić iz Leskovca silovao i pokrao sugrađankuGradonačelnik Niša: Očekujem reakciju nadležnih zbog pretnji predsedniku RepublikeŠta je i čiji je pravi burek, najnovija rasprava na društvenim mrežama između Nišlija i Sarajlija


Na niškom hramu Svetog Vasilija Ostroškog u toku je izrada bakarnog pokrivača posle čega će uslediti oblaganje crkve kamenom fasadom, kaže starešina ovog hrama otac Predrag Radosavljević.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su Ž. T. (1990) iz okoline Leskovca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo silovanje.
Natalitet u Srbiji opada, mortalitet iz godine u godinu raste.
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio je, povodom napada na Predsednika Republike i pretnji koje su mu upućene, da time najozbiljnije, što pre, moraju da se pozabave nadležni organi.
Grad Niš, na osnovu Programa lokalnog ekonomskog razvoja, za čije sprovođenje je zadužena Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte, objavila je mere usmerene na subvencionisanje i pomoć mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima registrovanim na teritoriji Grada Niša.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 19. avgust 2018. godine.
Ovogodišnji 33."Vinski bal" održaće se u petak 24. i subotu 25.avgusta, saopštili su organizatori ove manifestacije. "Salon vina–Vina juga", biće treći put održan u okviru programa Vinskog bala, a na glavnoj pozornici nastupiće Dejan Petrović i Big bend, prvog dana i Tropiko bend drugog dana.
Fudbalski klub Radnički u nedelju od 17 časova gostuje Spartaku iz Subotice. Utakmica se igra u Kuli, a Radnički želi da prekine dominaciju Subotičana od pet pobeda u nizu. Na konferenciji za medije Nenad Lalatović izneo je očekivanja i upoznao javnost sa ambicijama u narednom susretu.
Članica Gradskog veća za kulturu Jelena Mitrovski i pomoćnik gradonačelnika prof.dr Nebojša Ranđelović primili su u petak u Gradskoj kući goste iz Norveške, članove orkestra Rognan hornorkestar koji su gosti Grada i učesnici džez festivala Nišvil.
Svako treće dete u Srbiji je gojazno ili prekomerno uhranjeno, navodi se u saopštenju Institutra za javno zdravlje Batut.
Dvadesetjednogodišnja Lidija Stojanović iz Vranja osvojila je titulu „Mis Karanfil devojče“ za 2018. godinu.
Pojačan saobraćaj i još jedna velika smena turista ovog vikenda uslovila je duga i višesatna zadržavanja na pojedinim graničnim prelazima kao što je Horgoš. Na Batrovcima je znatno bolja situacija nego juče, granica se prolazi gotovo bez čekanja. Na ulazu u zemlju preko Preševa čeka se 15 minuta, na Gradini do pola sata.
Povodom druge godišnjice od formiranja aktuelnog gradske izvršne vlasti, Gradonačelnik Niša Darko Bulatović dao je intervju dnevnom listu Politika.
U poslednje vreme često pitanje, neretko i komična rasprava na društvenim mrežama, pa i sinonim kojim se određuje nacionalnost, da li je kako tvrde Bosanci, samo burek samo sa mesom, pravi burek ili ne?