Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vodeni kefir Tibicos, Japanski kristali, količina za 2L

21.02.2019.
Vodeni kefir Tibicos, Japanski kristali, količina za 2L

Ojačajte imunitet na prirodan način!
Vodeni kefir (tibikos ili japanski kristali) je probiotska kultura koja uz pomoć fermentacije oslobađa vrhunske gljivice probiotika Lactobacillus i Lactobacillus brevis koji usput prave od šećera polisaharide (Dekstrine) koji direktno ulaze u ćelije tela i hrane ih energijom bez podizanja šećera u krvi. Dekstrani su polisaharidi glukoze dobijeni enzimskim cepanjem saharoze posredstvom bakterija. Dekstran je odlična zamena za krvnu plazmu, naročito kod opeklina i šoka. Po svom izgledu podsećaju na bele prozirne kristale, lako se gaji, brzo razmnožava, a po blagodetima za organizam je sličan mlečnom kefiru (pomaže pri lečenju žučne bolesti, unutrašnjeg čira, astme, bronhijalnog katara, snižava krvni pritisak i telesnu težinu, anemije, leukemije, upale žučnog mehura, problemima sa bubrezima i mehurom, alergije, osipa, ekcema, pomaže pri lečenju štitne žlezde, kandide, ešerihije coli, bolesti želuca i unutrašnjih organa i akutne upale ketara itd. . (preuzeto sa wikipedie)
Priprema Za pripremu vodenog kefira su vam pored kristala potrebni: staklena tegla, voda može obična ili prokuvana s česme koja se prethodno prohladila na sobnoj temeperaturi, šećer po izboru najbolje običan, voće (obično se koriste suvo grožđe i pola limuna), plastična cediljka i gaza i tacnica za prekrivanje tegle( brže se fermentiše kada je poklopljen, ne morate zatvoriti skroz). Kefir kristale ubaciti u teglu da pokriju dno, dodati vodu i šećer (za hranjenje kristal 1 kašika na 0,5L vode(najbolje vodu prokuvati sa šećerom uz dodatak kore dobro opranog limuna), dodati suvo grožđe (obično idu 7 zrna na 2L vode, menjatze ga kada omekša) zbog fermentacije, pola dobro opranog limuna (može i pomorandža, grejpfrut i sl. ) zbog ukusa, pokriti teglu gazom i tacnicom i odložiti na čuvanje. Prerada može trajati od 24 do 72 sata, u zavisnosti od dužine prerade dobija se slabiji ili jači kefir i ukus. Fermentacija će još zavisiti i od količine kefir kristala, sobne temperature, vremenske dužine fermentacije i vrste voća. Dobijeni napitak će biti blago gaziran (CO2) i blago obojen, uz zavisnosti od voća, ukus je sličan sprajtu. Po završetku procediti kefir kristale, oprati ih hladnom vodom pa ponoviti postupak pripreme napitka. Možete pogledati i na Google-u još o vodenom kefiru;
https: //najzdravijahrana. com/japanski-kristali-vodeni-kefir/
Postavljene slike su lično moje. Dobijate zrnca da odmah možete da napravite najmanje 2 litre vodenog kefira i detaljnije uputstvo za upotrebu i čuvanje.
Kefirna zrnca šaljem Postexpresom na kućnu adresu istog dana kada ga naručite za sutra do 12 ili 19h. Možete da poručite porukom, SMS porukom ili na Viber (063/589-696) tako što mi dostavite podatke za slanje i broj telefona. . ili možete lično preuzeti na mojoj adresi.

Cena 250.00



[ kontakt ]

 

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima