Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niška familija novac od droge ulagala u lokale

rssBookmark and Share

22.08.2013. Autor: Blic

Niška policija započela je istragu o pranju novca porodice Zorana Ajkovića, zvanog Ajkula, iz Niša, piše „Blic”. Sumnja se da su članovi te porodice milione stečene preprodajem droge uložili u nekretnine u Nišu i Švajcarskoj.

Niška familija novac od droge ulagala u lokale

Vesna Ajković, Zoranova sestra, uhapšena je juče i biće privedena istražnom sudiji uz krivičnu prijavu za zloupotrebu odgovornog lica i falsifikovane isprave.

- Kontrolom poslovanja „Diskotek studija”, poznate niške diskoteke u vlasništvu ove porodice, policija je utvrdila da u protekle tri godine nisu uplatili 132 miliona dinara pazara. Fiskalni računi su izdavani u malom broju, a Ajkovićeva je, kao odgovorno lice, raspolagala gotovinom na koju nije plaćala PDV - kaže izvor „Blica”.

Policija sumnja i u način na koji je porodica Ajković došla u posed objekta u kojem je diskoteka.

- Bivši bioskop u vlasništvu grada dat je u zakup Zanatskom domu, a potom su ga na volšeban način u zakup uzeli Ajkovići. Da li se zakup stvarno plaća, utvrdiće istraga. Sumnja se da je ova diskoteka samo jedan od objekata koji je služio za pranje para stečenih kriminalom i trgovinom narkoticima - navodi naš izvor.

Ispituje se i privatizacija društvenog preduzeća NISA iz Niša, koje je za 51 milion dinara kupio Zoran Ajković. Ovom, kako se sumnja, spornom privatizacijom, Ajkovići su došli u posed desetak restorana koji su ubrzo pretvoreni u ekskluzivne objekte.

Pretresom kuća i stanova koji se vode na Vesnu Ajković policija je pronašla falsifikovan češki pasoš i vozačku dozvolu na njeno ime, kao i na desetinu ugovora o zajmovima i napokretnostima koje poseduje ova porodica, za koju se sumnja da celu Švajcarsku snabdeva kokainom i heroinom.

Inače, kriminalnu grupu u Nišu organizuju Zoran, Mirko i Veselin Ajković. Policija sumnja da je Ajković, označen kao vođa niškog narko-klana od trgovine narkoticima (heroina i kokaina iz Turske, preko Srbije, u Švajcarsku) kupio 20 lokala. Milionske sume uložio je i u privatizacije posrnulih giganata.


#   policija   Zoran Ajković     fiskalni račun
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima