Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ako grad ne uvaži zahteve sledeća instanca je sud - Miting ispred Toplane 13. jula

rssBookmark and Share

09.07.2015. NTV

Nakon odbijanja Toplane da isključi oko 500 stanova u Nišu sa toplovodne mreze, vlasnici tih stanova će podneti tuzbu Gradskom veću Grada Niša, zaključeno je na prvoj Skupštini Udruzenja predsednika skupštine stanara i vlasnika stambenih zgrada.

Foto: NTV
Foto: NTV

 Ako grad ne uvaži zahteve sledeća instanca je sud - Miting ispred Toplane 13. jula
Ukoliko i Grad odbije da sagleda njihove zahteve, sledeća instanca je sud, kaže za NTV Đokica Jovanović iz Udruženja.

Toplani je do sada podneto oko 500 zahteva za isključenje sa toplovodne mreže. Većini korisnika poslata su rešenja o odbijanju zahteva, jer važeća gradska odluka ne dozvoljava isključenje pojedinačnih stanova, već privremenu obustavu. Zbog toga će članovi Udruzenja predsednika skupštine stanara i vlasnika stambenih zgrada u Nišu pojedinačno podnosti žalbe Gradskom veću.

Jovanović dodaje da je Udruženju predsednika skupštine stanara pristupilo još mnogo građana i da Udruzenje sada ima prava na žalbu, ali i na kolektivnu tužbu po Zakonu o zaštiti potrošača.

Jovanović je na prvoj skupštini Udruzenja istakao da zahteva za isključenje sa toplovodne mreže ima mnogo više nego što se u javnosti govori. On očekuje da će Gradsko veće o njihovoj borbi za obustavu toplotne energije uz plaćanje fiksnog dela, kao i o smanjenju cene grejanja najverovatnije raspravljati u septembru.

Miting ispred Toplane zakazan za 13.jul u 18 časova
Na prvoj skupštini Udruženja predsednika skupštine stanara i vlasnika stambenih zgrada najavilo je veliki miting zbog visoke cene grejanja i obračuna toplotne energije.

Najmanje 500 Nislija okupiće se 13. jula u 18 sati ispred Gradske toplane, a zatim krenuti u protestnu šetnju Ulicom Blagoja Parovića, preko 7 jula do Gradske kuće, gde će protestovati ispred kabineta gradonačelnika Niša.

Komentara: 0


#   Gradsko veće   Gradska toplana JKP   protest   ugovor   raskid   stanari   Đokica Milovanović     Đokica Jovanović
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima