Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vučić osudio napad na Borka Stefanovića i aktiviste, uhapšeni osumnjičeni

Bookmark and Share

Kruševac 24.11.2018. RTS, Tanjug, Južna Srbija Info

Lider Levice Srbije Borko Stefanović napadnut sinoć pred početak tribine Saveza za Srbiju u Kruševcu. Pored njega napadnuta još dvojica aktivista. Policija uhapsila osumnjičene kojima je određeno zadržavanje.

Foto: Tviter
Foto: Tviter

Na fotografijama koje je Levica Srbije objavila na tviteru vidi se da Stefanović ima povrede glave i da mu je nakon napada pružena medicinska pomoć. Levica Srbije podelila je i video-snimke, a na jednom od njih njihove pristalice tvrde da su Stefanovića napali muškarci sa kapuljačama.

U saopštenju Saveza za Srbiju navodi se da su osim Stefanovića napadnuti i Boban Jovanović i Marko Dimić, aktivisti Levice Srbije. Kako je saopšteno, napadnuti su šipkama od strane naoružanih batinaša uoči održavanja tribine.

Stefanović je pregledan u ambulanti, a zatim je poslat na odeljenje kruševačke hirurgije na ušivanje. Posle ukazane pomoži, otpušten je sa odeljenja. Izjavio je da je dobio šest kopči i da su izvršene detaljne pretrage. Kaže da ima više nateklina i pocepanu usnu.

"Ovo je jedan bezumni, naslinički napad bez ikakvog razloga, gde ja zaista ne vidim ništa drugo u svemu ovome osim političke pozadine. Nažalost, mislim da je tragično u koju situaciju je Srbija došla, da se politički protivnici i neistomišljenici fizički napadaju s leđa, kukavički kako su oni jedino i navikli", rekao je Stefanović.

Kaže da neće odustati od borbe i da se neće promeniti odnos prema "slobodarskom gradu Kruševcu".

"Ako su mislili da nas zaustave samo da im kažem da nisu uspeli. A ovo je velika sramota za ovu vlast i za ovaj režim što se dešava. Drago mi je ako je tačno da su ti ljudi pohvatani, da je policija uradila svoj posao, ja njih ne krivim. Oni su promtno reagovali. Ali je ovo posledica stvaranja strašne mržnje, strašne podele u narodu i podele na političkoj sceni. Ta mržnja ili podela danas je prolila krv. Ja bih voleo da ova krv bude poslednja koja je prolivena", rekao je Stefanović i zahvalio je lekarima.

Uhapšeni osumnjičeni, Vučić osudio napad

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da su uhapšeni osumnjičeni za napad M. Ž. (1988) i D. G. (1987) .

Policija je identifikovala još jednu osobu za koju se sumnja da je učestvovala u napadu i za njom intenzivno traga.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz odgovarajuću krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

I predsednik Aleksandar Vučić je rekao da su lica osumnjičena za napad na Stefanovića uhapšena ističući da osuđuje to što se dogodilo.

"Dobio sam informaciju po okončanju sastanka. Republika Srbija je pravna država, lica koja su učestvovala u incidentu su uhapšena. Napadnuti imaju lakše povrede. Država je reagovala hitno, obavila svoj posao, pokazala da nije banana država", rekao je Vučić dodajući da ne želi da govori o različitim verzijama kako je do tog napada došlo.

"Nemam pravo da se zalažem za najoštriju kaznu, ali bih voleo da se to dogodi, jer Srbija mora da bude zemlja u kojoj se poštuje kad neko ima drugačije mišljenje, u kojoj se poštuje pravo na okupljanje...", poručio je.

Dodao je i da je to jedini način na koji država treba da reaguje kada je neko napadnut.

  

Komentara: 0


#   Kruševac   policija   Aleksandar Vučić   Borislav Borko Stefanović   nasilje   Er Srbija   Levica Srbije   Boban Jovanović   Savez za Srbiju
@avucic @BorkoStef @airserbia @LevicaSrbije @SavezZaSRB @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}