Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Surovo zlostavljanje pasa u okolini Aleksinca, policija radi na rasvetljavanju

rssBookmark and Share

Aleksinac 12.01.2018. Belami portal, Južna Srbija Info

Jedan pas je ubijen iz lovačke puške u aleksinačkom selu Draževac dok su u Trnjanu dve životinje obešene. Oba slučaja zlostavljanja i mučenja životinja prijavljena su policiji koja intenzivno radi na pronalaženju izvršilaca.

Foto: Belami
Foto: Belami

Jelena Đorđević, vlasnica ženke labradora koja je ustreljena odlučna je u nameri da otkrije ko je i zbog čega ubio životinju.

- Pas je usmrćen 7. januara oko 14 sati u dvorištu jedne naše komšinice koja je volela da se sa njim igra. Odmah smo pozvali policiju, o svom trošku smo uradili obdukciju koja je pokazala da je ustreljen sa četiri zrna sačme iz lovačke puške. Mnogo nas je pogodila smrt keruše stare samo godinu dana koja je imala i štene od dva meseca. Podnela sam prijavu protiv N.N. izvršioca zbog zlostavljanja i mučenja životinja, mada imam odredjenih sumnji u pogledu njegovog identiteta. Očekujem da ta osoba odgovara za ono što nam je uradila – kazala je ogorčena žena.

Samo dan kasnije u ataru sela Trnjane pronađena su dva mešanca koja je neko obesio o drvo. Jedna životinja je najverovatnije pregrizla konopac kojim je bila vezana dok je druga uginula.

M.P. aktivistkinja za zaštitu životinja kaže da veruje da je počinilac osoba kojoj su psi verovali.

- Oba psa su bila uhranjena što ukazuje na to da ih je neko odgajao. Takodje, nepoznata osoba ne bi mogla da im stavi vezice oko vrata. Psa koji je preživeo vešanje sam prihvatila, ima poverenja u ljude, dozvoljava da mu se stavi ogrlica što sve ukazuje na to da nije lutalica. Nespojivo je sa zdravim razumom ovakvo ponašanje prema životinjama. Ovaj dogadjaj je prijavljen policiji pa se nadam da će zlostavljač biti otkriven – rekla je M.P.

Aleksinačka policija i tamošnje tužilaštvo intenzivno rade na rasvetljavanju oba slučaja ubistava pasa. Za zlostavljanje i mučenje životinja zakon propisuje novčanu ili kaznu zatvora do jedne godine.

Foto: Belami

Komentara: 0


#   Aleksinac   Trnjane   psi   zlostavljanje   Draževac   PU Niš   Jelena Đorđević
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}