Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava | Južna Srbija Info

...

Niš od 6. do 8. oktobra u znaku Sajma automobila9.Moravska regata u čast učitelja Videna JovanovićaNiš beleži sve veći broj turistaZadatak lokalnih samouprava je da povežu dijasporu sa maticomOd 1. novembra struja skuplja za 8 odstoVučić: Izbori mogu da budu već 17. decembraU Nišu svečano zatvorena manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“


Niš će od 6. do 8. oktobra biti u znaku automobilske industrije i 14. Sajma automobila “Auto moto fest Niš” koji se održava u Hali „Čair“ i koji privlači veliki broj posetioca iz grada i regiona. Tim povodom gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski razgovarala je na prijemu u Gradskoj kući sa organizatorima Sajma iz Siti grupe i distributerima.
Carinici su 18. septembra 2023. godine na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj dvojice putnika da među ličnim prtljagom prokrijumčare sedam vrednih pravoslavnih ikona
Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski prisustvovala je prvom sastanku Poslovnog saveta za dijasporu za period 2023 – 2027. koji je organizovala Privredna komora Srbije pod pokroviteljstvom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj, finansiranog od strane Švajcarske razvojne saradnje.
Spremni smo za izbore već od 17. decembra, mogu da budu tada, biće parlamentarni, pokrajinski, beogradski, poručio je Vučić, pručio je gostojući na RTS-u.
Savet Agencije za energetiku Republike Srbije je na sednici održanoj 28.09.2023. godine dao saglasnost na odluku o ceni električne energije za garantovano snabdevanje, koje će se primenjivati počev od 1. novembra 2023. godine.
Republički zavod za statistiku uputio je javni poziv svim zainteresovanim kandidatima da se prijave za posao popisivača za potrebe sprovođenja Popisa poljoprivrede 2023. koji se sprovodi u periodu od 1. oktobra do 15. decembra 2023. godine.
Da li se broj turista koji posećuju Srbiju povećava, da li je jug centralne Srbije privlačan za turiste i šta je to što ih dovodi u ovaj deo zemlje pitanja su na koja su turistički poslanici pokušali da odgovore na 13. Turističkom forumu Srbije koji se održava u Nišu i koji je privukao veliki broj turističkih poslanika iz Srbije i regiona.
Delegacija Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu je na poziv Saveza košarke u kolicima Bosne i Hercegovine (SKK BiH) boravila u Sarajevu na Evropskom prvenstvu C divizije. Članovi delegacije, prof. dr Marko Aleksandrović i dr Miljan Hadžović, imali su priliku da obnove stare i uspostave nove kontakte.
Koncert umetničke muzike za duo violina-violončelo. Izvođači: Duo Perfeto – Vesna Jansens, violina, Dušan Stojanović, violončelo. Utorak, 26. septembar 2023. godine, Mala sala Niškog kulturnog centra u 20 sati.
Svaki pojedinac ima svoju jedinstvenu definiciju lepote, ali postoji univerzalna želja koju svi delimo: da se osećamo i izgledamo najbolje što možemo.
Mreža bioskopa koju čine Kulturni centar Gornji Milanovac, Leskovački kulturni centar i MTS Dvorana pokrenuli su projekat „Euro Fest for Kids“ koji je podržan od strane Europa Cinemas u okviru programa “sarađivati na inovacijama”.
U cilju podrške aktivnostima udrženja građana i unapređenja saradnje u oblasti sportsko rekreativnih programa, zaštite životne sredine, Gradska opština Palilula Niš u saradnji sa Udruženjem rekreativnih ribolovaca «EKO FIŠING», organizuje u subotu, 30.septembra 2023. sportsko-rekreativni program 9.MORAVSKA REGATA -„UČITELj VIDEN JOVANOVIĆ“.
Povodom navoda u javnosti o boravku gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski u Briselu i sedištu Kurske oblati u Rusiji u „isto vreme“, a u cilju istinitog informisanja javnosti, redakcija Južne Srbije Info je kontaktira gradonačelnicu da pojasni informacije koje su prethodnih dana plasirali pojedini opozicioni mediji.
Pored već poznatih "kadrovskih" problema u Udruženju filmskih glumaca, koje se odražava na Festival "Filmski susreti" u Nišu, koji deo poznatih glumačkih imena ove godine bojkotuje, pa zbog toga nema ni poklona niškoj publici, postoji još jedna vrlo bitna stvar, a to je odnos organizatora prema novinaraima tokom festivala.Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima