Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

Francuski ambasador: Prva poseta jednom gradu nakon izbora u Srbiji, puno realnih planova za saradnjuSajam automobila u Nišu - “XI KORONA FRI FEST NIŠ 2020”"Dan turizma" - TON priredio panoramsko razgledanje Niša otvorenim autobusom od petka do kraja mesecaPatrijarh Irinej na osvećenju zvona obnovljene kule manastira Svetog Nikole zadužbine Stefana Nemanje u Kuršumliji"Pao" zbog 11 grama marihuane i 10 stabljika indijske konoplje1.800 skafandera Klinici za kardiohirurgiju od Američke vojske"Dan bez automobila" u Nišu


Većnik Miroslav Đokić, predložio je u ime gradske vlade, Ivanu Stanić dipl ekonomistu za novog v.d. direktora (direktorka) JKP "Gorica".
Pripadnici PU Leskovc uhapsili su D. D. (1976) iz Leskovca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena trgovina.
Izložbom fotografija na fasadama starih kuća, u selu Pakleštica na Staroj planini svečano je otvoren Seoski dom. Dom, koji je zapravo muzej, osmislili su i opremili meštani sela zajedno sa članovima pokreta “Odbranimo reke Stare planine”, a uz stručnu pomoć Arhitektonskog fakulteta u Beogradu.
Proširenje kulturne saradnje, interesovanje niških đaka i studenta za francuski jezik, planovi vezani za dva nova projekta, bolja privredna saradnja, neke su od tema o kojima su razgovarali gradonačelnica Niša Drgana Sotirovski i Nj.E. Žan Luj Falkoni, ambasador Republike Francuske u Srbiji.
Od januara do juna ove godine prihodi i primanja koji se slivaju u Budžet grada Niša su manji u odnosu na isti period predhodne godine i iznose 4, 2 milijarde dinara.
Na plantažama Topličkih vinograda u Gojinovcu, nedaleko od Prokuplja, koje se prostiru na površini od 55 hektara, tokom jučerašnjeg dana završena je berba ranih sorti grožđa. Reč je o sortama šardone, sovinjon – belo i burgundac.
U okviru "Dana turizma" u Nišu u organizacija Turističke organizacija Niš, građanima, posetiocima i turistima biće na raspolaganju TURISTIČKI PROMOTIVNI PROGRAM - RAZGLEDANjE GRADA OTVORENIM AUTOBUSOM "SRBIJA U SRCU U NIŠU" od petka 25.9.2020. do kraja oktobra, u terminima 12.00, 14.00 i 16.00.
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Niša, zajedno sa prof. dr Danielom Stankovićem, takođe sa niškog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i Mesnom zajednicom Vrmdža, bio je jedan od organizatora „Festivala sportskog penjanja“ na teritoriji naselja Vrmdža kod Sokobanje.
Najbolja filmska ostvarenja iz regiona nastala u poslednjoj godini biće prikazana u okviru trinaestog izdanja Međunarodnog festivala filmske režije LIFFE koje će se održati od petka, 25. septembra do utorka, 29. septembra na nekoliko lokacija u Leskovcu i onlajn.
U Republici Srbiji je do 15 časova 25. septembra 2020. godine registrovano ukupno 33.238 potvrđenih slučajeva COVID 19.
I pored, "nesporazuma" (više medijskog), 17. septembara, počelo je septembarsko izdanje Nišvil džez festivala 2020. Naredna četiri dana, besplatne programe će moći da prati ograničen broj posetilaca, saopšteno je danas u Gradskoj kući uz prisustvo gradonačelnice Sotirovski i direktora festivala, Ivana Blagojevića.
Socijalno ugroženi, primaoci pomoći i oni koji poseduju socijalne karte, sa evidencijom u Centru za socijalni rad "Sveti Sava", imaju priliku da od 1. oktobra, pa do kraja tekuće godine, sklope ugovor sa JKP "Objedinjena naplata", za otplatu komunalnih dugova na rate. Rata ne može biti manja od 500 dinara i neće se obračunavati kamata, rečeno je danas…
Kako danas shvatamo i da li razumemo medije, ne samo kao informaciju i vest. Koliko su mediji uticajni, odgovrni i profesionalni, i da li nove tehnologije, društvene mreže i njihov obrazac, pružaju dobar primer mladima.
U vreme pandemije virusa korona, kada se većina građana pridržava propisanih zaštitnih mera, posebno putnici u gradskom prevozu, koje revnosini kondukteri ponekad opominju na samom ulazu da stave zaštitnu masku, vozač prigradskog autobusa, preuzima odgvornost na sebe i vozi bez maske, jednom rukom na volanu, jer dugom drži mobilni telefon i tokom vožnje razgovara.Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima