Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava | Južna Srbija Info

...

Obeleženo 214 godina od  bitke na ČegruLeskovac: Osumnjičen za krađu alata sa jednog gradilišta u vrednosti oko 600.000 dinaraVremenska prognoza: Promenljivo oblačno, nestabilno, mestimično sa kišomNiš: Odbornici usvojili Plan lokalnog ekonomskog razvoja gradaLeskovac: Nakon svađe zadao teške udrace po glavi i telu četrdesetdvogodišnjem muškarcuVeliki uspeh niškog gimnastičara, bronzana medalja na Svetskom kupu u VarniRekonstruisana nekadašnja Srajevska ulica u Nišu


U prisustvu ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikole Selakovića, državnom ceremonijom danas je u Nišu obeleženo 214 godina bitke na Čegru.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su D. S. (1979) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.
U Kuršumliji je 22. maja obeležen jubilej, sto godina od rođenja čuvenog ginekologa i akademika Vojina Šulovića. Šulović je rođen u Kuršumliji 18. 5. 1923 godine. Zadivljujuća slučajnost je da je životni put akademika Šulovića otpočeo bukvalno na mestu gde je danas smešten njegov legat, a nekda njegova kuća u kojoj je rođen.
Odbornik u SG Niša Miodrag Stanković iz koalicije „Niš, moj grad“ rekao je da povećanje poreza opterećuje građane, posebno one sa malim primanjima kojih danas ima najviše, i da se zalaže za potpuno oslobađanje poreza na imovinu kada se radi o domaćinstvima i progresivno oporezivanje na svaku sledeću nekretninu koju građani imaju.
Na današnjoj sednici gradske Skupštine niški odbornici usvojili su Plan lokalnog ekonomskog razvoja koji garantuje nastavak razvoja Niša kao modernog evropskog grada, napisala je gradonačelnica Niša na svom zvaničnom Fejsbuk nalogu.
Zbog velikog interesovanja poljoprivrednih proizvođača iz Topličkog okruga za upus i obnovu gazdinstava putem e – Agrara savetodavci Poljoprivredno stručne i savetodavne službe (PSSS) u Prokuplju imaju pune ruke posla.
Međunarodni sajam turizma u Nišu, 24. po redu, danas se završava promocijom Cerjanske pećine i aktivnog odmora, kao i promocijom kulinarskih specijalitete "Neše Travke".
Dušan Đorđević, član Gimnastičkog kluba Niš, osvojio je bronzanu medalju u disciplini preskok na Svetskom kupu u bugarskom gradu Varna. Nakon više godina, tačnije 17, ovo je prva medalja za niške i srpske gimanstičare, na međunarodnim takmičenjima.
Niški kulturni centar organizuje predstavljanje knjige Snežane Milošević SUMPOROVITA VODA u utorak,30.maja 2023, u Maloj sali NKC-a, u 18 sati.
Posle gotovo 100 dana rada i 12 uzastopnih radnih vikenda cilj koji je postavila naša Klinika za kardiohirurgiju UKC Niš da se eliminišu sve liste čekanja za kardiovaskularne operacije je ostvaren, napisao je na svom Fejbuk nalogu, direktor Klinike prof. dr Dragan Milić
Niški kulturni centar, u petak i subotu 16. i 17. juna organizuje Muzički festival NISOMNIJA 2023, kada će u dvorištu Banovine, od 20 sati, nastupiti Ermantraut, Tri kapljice, Dža ili bu, Sanšajn, Biter Tejst, Blek (Metalika tribjut), Mortal kombat i muzička grupa Negativ.
Promocija knjige "Rusija, Srbija i novi svetski poredak" održaće se u ponedeljak 29. maja u Niškom kulturnom centru sa početkom u 18 časova.
Povodom navoda u javnosti o boravku gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski u Briselu i sedištu Kurske oblati u Rusiji u „isto vreme“, a u cilju istinitog informisanja javnosti, redakcija Južne Srbije Info je kontaktira gradonačelnicu da pojasni informacije koje su prethodnih dana plasirali pojedini opozicioni mediji.
Kada se osnuje malo preduzeće, mnogo je izazova sa kojima se osnivač suočava. A sve to važi, naravno, ako je cilj poslovanja klijentima pružiti kvalitet i ono što im treba.Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima