Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

Stradao pešak na Bulevaru Nemanjića u NišuFudbal kao lek: Rad dr Milanovića sa niškog DIF-a, u prestižnom svetskom časopisu iz oblasti sportskih naukaGlavom udario ženu i naneo joj teške povredeNiš: Maske obavezne, okupljanja i događaji do 20 ljudi, zatvoreni prostor kafana i kafića do 21 satTragična vest za pravoslavne: Sud u Turskoj odlučio - Nekada najveći hrišćanski hram Aja Sofija postaje džamijaNajtragičniji dan od početka epidemije, 386 novozaraženih i 18 mrtvih - saučešđe porodicamaMirni protesti nezadovoljnih građana u Nišu - razgovor između građana i Žandarmerije


Poslednjih mesec dana sve je veći pritisak na privatne laboratorije. Građani zovu i žele kod njih da urade serološke ili pi-si-ar testove, ali privatne laboratorije nemaju dozvolu da ih rade.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prokuplju i Leskovcu uhapsili su M. S. (1994) iz okoline Prokuplja, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela silovanje, izazivanje opšte opasnosti i krađa.
Turski sud poništio je u uredbu iz 1934. godine kojom je istanbulska Aja Sofija pretvorena u muzej i utrla put preobražaju zgrade u džamiju uprkos međunarodnim upozorenjima protiv takvog poteza. Očekuje se reakcja Vladimira Putina.
Konsultacije za formiranje Vlade Srbije počele su sastankom predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima izborne liste "Albanske demokratske alternative - Ujedinjena dolina".
Bruto devizne rezerve Narodne banke Srbije su na kraju juna iznosile 14 milijardi evra, saopštila je NBS.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 12. jul 2020. godine. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca.
Grčka će od sutra u 6 ujutru zatvoriti granice za građane Srbije, osim za neophodna putovanja za koja je potrebna posebna dozvola.
Najveća sportska manifestacija u regionu „Sportske igre mladih“ održava danas po peti put u Kuršumliji.
Izložba završnih radova studenata Master akademskih studija Departmana za likovne umetnosti čije je otvoranje u Galeriji Sinagoga, zakazano u sredu, 8. jula 2020. godine, sa početkom u 19 časova, je otkatano zbog epidemiološke situacije.
Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji registrovan kod još 344 osobe. Od posledica zaraze preminulo je još 13 ljudi. U Covid objektima Kliničkog Centra Niš, hospitalizovano je ukupno 333 pacijenata. Kod 109 pacijenata, od kojih i 4 deteta koja su u stabilnom stanju, je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.
Niški džez festival "Nišvil" održaće se od 7. do 16. avgusta, dok će glavni festivalski program program biti od 13. do 16. avgusta.
Niška crkveno pevačka družina "Branko" organizuje AUDICIJU za prijem novih članova u veliki i mali hor. Audicija traje do 1. septembra i održavaće se svake nedelje, nakon Liturgije u niškom Sabornom hramu od 10.45 sati.
U toku prijemnog ispita i velikog odziva mladih, u nizu lepih vesti koje stižu sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, ovih je dana stigla još jedna. Docent dr Zoran Milanović objavio je rad u najprestižnijem časopisu iz oblasti sportskih nauka. Rad je objavljen u časopisu "British Journal Of Sports Medicine" (BJSM= i spada u 10 najcitiranijih radova…
Ideja o pokretanju sopstvenog biznisa u Srbiji kod mnogih je postojana. Čovek koji sanja o tome da u maloj i siromašnijoj sredini ostvari prihode od kojih može solidno da živi, ne može a da se ne zapita kako ideju da sprovede u delo.{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}