Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nišvil 2017: Omaž Šabanu i Esmi na Esmin rođendan

rssBookmark and Share

01.08.2017. Južna Srbija Info

Ovogodišnji program „Prijatelji Šabanu“ održaće se 8. i 9. avgusta u Amfiteatru na keju, pored spomenika Šabanu Bajramoviću. Među izvođačima prve večeri, nastupiće i orkestar „Esmas Bend Nekst Dženerešen“ koji je pratio legendarnu Esmu Redžepovu na mnogim svetskim festivalima.

Esma i Šaban na Nišvilu 2005.
Esma i Šaban na Nišvilu 2005.

Nišvil jazz festival je, inače, prvi spojio kralja i kraljicu romske muzike davne 2005. godine na tadašnjem izdanju Festivala, a Esma Redžepova je 2008. u „Sava Centru“ pevala na koncertu posvećenom tada preminulom Šabanu Bajramoviću. Uz to, Esma je 2010. godine donatorski pomogla i izgradnju spomenika Šabanu na Keju.

Nišvil je prvi dan ovogodišnjeg programa na River stejdžu simbolično nazvao „For Esma“ (baš kao što je Pati Ostin svoj nastup na Nišvilu nazvala „For Ela“ i posvetila kraljici džeza Eli Ficdžerald). Tačno na dan rođenja Esme Redžepove (8. avgusta) nastupiće originalni Esmin sastav koji predvodi Simeon Atanasov, Esmin sin, a Esmine pesme izvešće Eleonora Mustafovska.

Nišvilov program na keju je tradicionalno besplatan za posetioce, a ovogodišnje osmo izdanje programa „Prijatelji Šabanu“ je prvi put pomoglo Ministarstvo kulture sa 200.000 dinara.

Komentara: 0


#   Nišvil   Šaban Bajramović   Esma Redžepova
@nisville @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima