Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava | Južna Srbija Info

...

Vučić: Izbori mogu da budu već 17. decembraU Nišu svečano zatvorena manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“Dan žalosti u celoj Srbiji povodom tragičnih događaja na Kosovu i MetohijiKrstovdan - Podizanje Časnog krstaEdin Đerlek u poseti Nišu, prevazilaženje razlika između ruralne i urbane sredineDelegacija niškog Fakulteta sporta na Evropskom prvenstvu košarke u kolicima u SarajevuSvetski dan srca u Institutu "Niška Banja"


Vlada Republike Srbije proglasila je 27. septembar 2023. godine za Dan žalosti povodom tragičnih događaja na Kosovu i Metohiji.
Carinici su 18. septembra 2023. godine na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj dvojice putnika da među ličnim prtljagom prokrijumčare sedam vrednih pravoslavnih ikona
Manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“ svečano je zatvorena juče u Nišu besedom ministra za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatana Klokića na svečanosti u Narodnom pozorištu.
Spremni smo za izbore već od 17. decembra, mogu da budu tada, biće parlamentarni, pokrajinski, beogradski, poručio je Vučić, pručio je gostojući na RTS-u.
Vlada Republike Srbije objavila je tender za izgradnju naučno-tehnoloških parkova u Kruševcu, Nišu i Čačku. Ovom inicijativom značajno se unapređuje nacionalna infrastruktura u oblasti inovacija, potencirajući važnost tehnološkog i inovativnog domena u Srbiji.
Republički zavod za statistiku uputio je javni poziv svim zainteresovanim kandidatima da se prijave za posao popisivača za potrebe sprovođenja Popisa poljoprivrede 2023. koji se sprovodi u periodu od 1. oktobra do 15. decembra 2023. godine.
"Naši kuvari, Nišlije, ljudi koji vole gastronomiju i koji nas svake godine obraduju Gastro festivalom u Nišu, iz daleke Rumunije donose nagradu", napisala je na svom zvaničnom Fesbuk profilu, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.
Delegacija Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu je na poziv Saveza košarke u kolicima Bosne i Hercegovine (SKK BiH) boravila u Sarajevu na Evropskom prvenstvu C divizije. Članovi delegacije, prof. dr Marko Aleksandrović i dr Miljan Hadžović, imali su priliku da obnove stare i uspostave nove kontakte.
Koncert umetničke muzike za duo violina-violončelo. Izvođači: Duo Perfeto – Vesna Jansens, violina, Dušan Stojanović, violončelo. Utorak, 26. septembar 2023. godine, Mala sala Niškog kulturnog centra u 20 sati.
U susret Svetskom danu srca, koji se obeležava od 2000. godine, Institut „Niška Banja” organizovaće brojne aktivnosti:
Mreža bioskopa koju čine Kulturni centar Gornji Milanovac, Leskovački kulturni centar i MTS Dvorana pokrenuli su projekat „Euro Fest for Kids“ koji je podržan od strane Europa Cinemas u okviru programa “sarađivati na inovacijama”.
TREĆI MEĐUNARODNI SIMPOZIJUM „PRAVO I EKOLOGIJA“ održaće se u Nišu 22. i 23.septembra 2023. pod motom „Pravom do istine, pravde i spasenja“. Organizatori ovog skupa su ADVOKATSKA KANCELARIJA „ALEKSIĆˮ, FAKULTET ZA PRAVO BEZBEDNOST I MENADžMENT „KONSTANTIN VELIKI“ I EVROAZIJSKI BEZBEDNOSNI FORUM.
Povodom navoda u javnosti o boravku gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski u Briselu i sedištu Kurske oblati u Rusiji u „isto vreme“, a u cilju istinitog informisanja javnosti, redakcija Južne Srbije Info je kontaktira gradonačelnicu da pojasni informacije koje su prethodnih dana plasirali pojedini opozicioni mediji.
Pored već poznatih "kadrovskih" problema u Udruženju filmskih glumaca, koje se odražava na Festival "Filmski susreti" u Nišu, koji deo poznatih glumačkih imena ove godine bojkotuje, pa zbog toga nema ni poklona niškoj publici, postoji još jedna vrlo bitna stvar, a to je odnos organizatora prema novinaraima tokom festivala.Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima